Kennel GiHaTass

 

NYHETER 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter 2009

 

 

STARTSIDAN

 2010-10-12 UPPDATERING!!!! Äntligen =) Ja var ska jag börja?!

Man kan säga som så att jag har gått igenom nästan ALLA sidor och uppdaterat! Hundarnas egna sidor, Ravines sida, startsidan, resultat mm... Så är det nån sida ni väntat på ny info på - kolla runt helt enkelt =) Vi har dock inte kommit ut på några tävlingar detta året... Har varit mycket som hänt runt om kring... Har inte funnits ork och motivation till att ligga på tävlingsnivå helt enkelt! Så detta året får ses som ett mellanår gällande tävlingar. Naturligtvis har vi tränat lydnad, apportering, uppletande mm som vanligt!

Oktober - 7-8de Skåne. Begravning av mormor... Förlorade morfar den 26e april och mormor den 3dje september...

September ---

Augusti - 4de Harpo opererat bort knöl vid ögat. 10de träffade Ravine, se bilder på hans sida. 23 & 30 Friskvårdskurs för hund.   

Juli - 11e Taffie 6år! 17de In.off utst ÖBHK, se under resultat.

2010-07-10 I morgon - den 11e juli - fyller Taffie hela 6år!!!!

Inte för att det märks nån stanns... Alla frågar hur gammal hon är... Och hon beter sig inte som många dagar äldre är två år ;-) Lilla Tuffsan kommer nog aldrig att bli vuxen!

2010-06-14 Uppdaterat: Ravine's utställningsresultat från Norrköping.

GRATTIS till 1a ukl, 2a ukk 

Nya bilder av Ravine lånade från hans hemsida finns oxå på Ravines sida tillsammans med kritiken från utställningen.

Nya bilder av flocken, lite träning med trut.

Lite ny text på startsidan; Tollarcupen i Mönsterås den 12e juni. Mer om dagen kommer så snart Ancie mailat mig lite bilder =) Och en kort resumé från vår vecka i Malmö.

2010-05-18 Uppdaterat en del igen. Tyvärr blev det bara tråkigheter denna gången... Harpo har förlorat en avkomma - Igor i tredje kullen. Han fick en elak variant av hårsäckskvalster som han inte klarade då han hade nedsatt immunförsvar sen tidigare... Våra tankar går till hela familjen...

Nästa tråkighet är att Målla har skadat/slitit ut korsbanden i bägge knäna bak... Jag fick rapporter om att hon varit lite halt till och från sen årsskiftet ungefär, men nu hade det blivit sämre så hon har opererat det ena knät. Efter ca 5 månaders rehabilitering får vi se om även det andra behöver opereras... Det innebär så klart att Målla inte kommer att få några valpar... Tyvärr har jag därmed förlorat sista chansen att ha några valpar hemma efter mina egna linjer. Det jag kan hoppas på nu är att Mire får en förfrågan och att jag kan behålla en tik efter honom att gå vidare på...

Så Taffie kunde haft en kull valpar om hon bara hade passat in sitt höglöp just när hon träffade Zacco (alla hade haft DNA-status B)... Målla hade kunnat haft en kull valpar i höstas om bara hanen hade varit mer intresserad/haft högre könsdrift... Och Gilja hade kunnat haft minst en kull till om hon inte fått livmodersinflammation...

Ibland undrar man varför man håller på med hunduppfödning???

2010-05-04 Uppdaterat en hel del =)

Det viktigaste är att Mire nu är klar för avel!!! Han har Katarakt ÖP men den är inte ärftlig så vi fick klartecken från veterinären =) Även uppdaterat med lite nya apporteringsbilder här och var och en liten reseberättelse från Mires och mitt Skånebesök nu i början av Maj. Även ny bild på Hallon på hennes sida.

2010-04-13 Några nya bilder på startsidan.

2010-03-23 Tagit bort Harpos grattis och lagt till lite info och grattis till Giljas mostrar på förstasidan!

2010-03-09 I morgon den 10 mars fyller Harpo och hans bröder 11år!!!!! GRATTIS till alla bröderna Marx =) På startsidan finns grattis och en länk till Harpos kullsyskons sida som är uppdaterad då jag nyligen fått kontakt med brodern Groucho!!! Har även lagt ut lite nya bilder från början av Mars under Bilder av flocken.

2010-02-16 Ravine fyller 1år idag - GRATTIS =) Har även uppdaterat lite här och var och har tillslut lyckats formulera mina avelsmål/tankar...

2010-02-11 Pysslat lite här och var. Bl.a har Mire fått en egen bildsida.

2010-02-04 Harpo har blivit av med stygnen vid ögat och allt ser fint ut. Jag har lagt upp några bilder från idag i all snön i trädgården under bilder av flocken.

 2010-01-25 Jaha, då var resan som bl.a. inkluderade ett besök hos Ravine med familj i Habo avklarad =) Därför har det kommit lite nya bilder på Ravine här och var och på hans sida.

Sen har vi åter igen en nyopererad hund... Denna gången är det Harpo som blivit av med sin mystiska bula över ena ögat - innehållet likande mest talg sa veterinären, men vi valde att inte skicka för odling då han är så gammal och den växte fram så långsamt. Så vi hoppas det var något "snällt" som fanns där! Sen hade han även en svart "sak" på underläppen och då den mötte övre huggtanden valde vi att ta bort den oxå för om den skulle bli "skadad" hade den garanterat blivit inflammerad pga var den satt. Den likande mest en vårta men inte heller den visste veterinären vad det var! Dock var det inte aktuellt för odling så det var uppenbarligen inget allvarligt. Vid ögat blev det fyra stygn som ska tas om 10 dagar och läppen brände dom så där finns bara en grop!

Så nu ska Harpo gå med tratt dygnet runt, kopplad i trädgården så han inte trycker in en gren eller enbarr i ögat. Likaså har Taffie börjat löpa så tratten blir en fin plog i snön för att hitta "äckliga" fläckar...

 2010-01-02 GOTT NYTT ÅR!!! Då var julen borttagen på alla sidor och vi ser fram emot ett nytt, spännande 2010 =)