Kennel GiHaTass

 

NYHETER 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter 2010

Nyheter 2009

 

 

STARTSIDAN

2011-12-16 Så var det dax för den juliga uppdateringen. Denna dag är det inte med glädje i hjärtat dock... I dag har Giljas uppfödare Kurt Hjortenkrans fått komma till den sista vilan. Kurt omkom hastigt i en olycka den 28 november och idag var det begravning. Vi kan fortfarande inte förstå att Kurt inte finns med oss längre, denna underbara nallebjörn som betydde så mycket för oss och Gilja. Våra tankar går till Yvonne och den stora familjen

Jag har uppdaterat Mires ögonresultat, pysslat lite på olika sidor och lagt upp årets julhälsning på startsidan. Giljas rehab träning har gett resultat och vi har fått klartecken från både veterinär och fysioterapheuten att låta henne leva "som vanligt"!!! Dock måste jag hjälpa henne att syresätta musklerna i ryggen bättre, är man ett krutpaket som Gilja blir det lite mycket start-och-stopp utan att musklerna får arbeta och sen vila. Så hon är något spänd i ryggen, men vänster bak som var problem med från början är bra nu och resten av muskulaturen är kanon för hennes ålder! Invärtes var allt bra oxå =D Så hon får leva loppan bäst hon vill men jag ska fortsätta med streching, börja med lite massage och avslappning och så måste hon få ca en dag i veckan att bara ta det lugnt och vila musklerna. 

2011-11-07 I går var det Internationell utställning i Växjö. Mire och Gilja var anmälda och även Giljas bror Gizzmo och vännen Ravine var med. Där var 38 tollare anmälda så konkurrensen var rätt tuff - många fina hundar med. Mire fick Excellent, blev 3a i öppenklassen med CK och sen 4de bästa hane!!!! Sååå glad =D Gilja fick också Excellent men denna gången tyckte domaren att hon hade för mjuk päls så hon blev 2a i veteranklassen men med CK. I bästa tik var konkurrensen för tuff och hon blev inte placerad tyvärr. Se bilder och läs kritikerna här.

2011-10-09 Uppdateringar i jaktens tecken! Bilder av flocken - apporteringsträning med mink! Mire har gjort sin debut som stöthund vid praktisk jakt!!!

2011-09-03 Oj vilken dag! Mire, Målla och Malva - alltså GiHaTass första kull - fyller 6år! GRATTIS till alla tre - underbara hundar allihop.

Men inte nog med att det är födelsedag - det är ju även utställning på Böda Sand under helgen. Var rejält nervös i morse då Mire inte är ställd officiellt på tre år... Men det hade jag inte behövt vara! Mire var duktig för att vara så ovan, fick Excellent, 1a och CK!!! Då den andra öppenhanen hade blivit champion var vi själva i klassen, rätt skönt faktiskt. Championhanen fick CK och då var det upp till veteranen som tyvärr inte fick Excellent. Alltså var det klart - Mire skulle få certet!!! När domaren skulle besluta vem som skulle bli bästa hane hade han lite problem... Som domaren uttryckte det - om jag kunde gå på ögonen så skulle den vinna (Mire) men jag måste gå på helheten och då hade den (champ hanen) något bättre rörelser. Så ni får byta plats och Mire blev därmed 2a. På vägen ut från ringen sa domaren igen att Mire hade så fina ögon!

Sen var det dags för Gilja. Hon skulle möta den veteranen som hon slog i Malmö. Men man vet ju aldrig - dagsform och domare spelar stor roll. Men även denna gång gick det bra! Gilja fick Excellent, 1a och CK. Då veteranhanen inte hade fått Excellent blev Gilja därmed också BIR-Veteran! I bästa tikklass var dom fyra stycken och då blev Gilja placerad som 3a vilket jag är mer än nöjd med. I finalringen var Gilja superduktig - hon bara flyter fram! Bara till att hålla i snöret och springa med ;-) Domaren visade att han uppskattade hennes kontakttagande och svansviftning och han höll ögonen en stund på henne innan han gick vidare. Så tyvärr blev hon inte utplockad men det fanns ett litet hopp i alla fall =)

Så det blev en helt fantastisk födelsedag för Mire och kenneln fick sitt första CERT!!! Önskar bara att Harpo hade funnits med och kunnat "dela" glädjen...

 2011-06-12 Så kommer vi då till det som någon gång måste ske för alla våra älskade vänner... Harpo fick somna in den 26e maj...

Han fyllde 12år den 10e mars och var mot slutet ganska sjuk. Hans tumör vid ögat hade kommit tillbaka för tredje gången och operation var inte lönt på en så gammal hund när det dessutom var helt uppenbart att den var elakartad. Hade han varit yngre kanske det hade gjorts men troligtvis hade man fått sy igen ögat - det fanns helt enkelt inte mer hud att arbeta med efter de senaste två operationerna. Förutom ögat så hade vi och personalen på Borgholms Djurklinik misstankar om att det fanns något i "magen" på honom. Han åt normalt men blev bara tunnare och tunnare. Förutom i buken... Sista tiden var den som buken på en dräktig tik medans man kunde känna ryggrad och revben utan problem. Om det var något organ som var förstorat eller han hade cancertumörer får vi aldrig veta, men han kunde bälga i sig vatten utan hejd - en halvliter om vi glömde att passa skålen - vilket gjorde att även tankar på diabetes fanns.

Men, Harpo hade inte ont, han var pigg och glad ute, lekte mer än gärna och var lyckligt ovetandes om allt elände. Det gick snabbt mot slutet, den ökade vattenkonsumtionen hade varit till och från i ca ett år (hade kontakt med djurkliniken) och att han blev lite stelare med åldern var inte konstigt heller. Men sen tumören vid ögat kom tillbaka i januari började det gå utför. För varje månad märktes det en försämring, det bara byggdes på med småbitar här och var som gjorde att tankarna på ett avslut kom. Vi valde tillslut den 26e maj då min systers förstfödde son, född 1999 precis som Harpo - avled av sin Leukemi 2½ år ung just den 26e maj. Liam älskade "Happo" och Harpo gladde Liam många gånger under hans sjukdomstid. Därför kändes det helt rätt att dom skulle få dela minnesdag.

Harpos sista tid spenderades med att leka, bli bortskämd med Smackos och leverpastej, härliga skogspromenader och ett kort släpspår som har klarade galant! Nu sover han på en fin plats hemma på tomten och slipper värmen och allt elände...

Jag kommer att göra en minnessida med bilder från januari fram till sista dagen. Måste bara hitta tiden och framför allt orken att gå igenom alla bilder... Det är tur att det finns tre hundar till här hemma - varav en liten kopia i Taffie - för annars hade det varit väldigt tomt... Harpo tog stor plats på många olika sätt så visst finns här ett tomrum. Finns speciella situationer då man blir påmind och saknaden känns extra mycket...

Ett varmt tack till Lena och Kjell på Kanadickens för att ni gav oss vår läromästare! Allt vi gått igenom med Harpo har varit enormt värdefullt - både det positiva och det lite mindre positiva haha! Tack för att ni varit med och lagt grunden för alla våra fyra hundar, kanske en dag det kommer en ny Kanadick? Framtiden är inte utstakad men en ny Tollare kommer det att bli!

2011-05-06 Lite nya bilder här och var - våren är ju här =D Fler kommer...

2011-03-25 Gilja och jag var nere i Malmö 16 till 20mars. Det var intensiva dagar som vanligt! Läs vår berättelse här. Vi var även med på Malmö Internationella där Gilja blev BIM-Veteran!!! Kritik mm finns under resultat.

2011-03-06 Var iväg och tränade apportering/dummiesök härom dagen! Börjar bli barmark här och var nu så det gäller att passa på när det är fina dagar! Mire och Gilja var jätteduktiga, Taffie visade tydligt att löp är på väg... Mest spring i benen och näsa för att hitta ätbart... Men hon fixade det till slut! Harpo hade vårkänslor och ville oxå hitta ätbart... Så efter lite "stöd" fixade han oxå sina dummies =D Bilder finns under Bilder av flocken

 2011-01-29 Nytt år - mycket att fixa på hemsidan!!! Vet att jag varit dålig på att uppdatera sidan under 2010 men det har hänt väldigt mycket... Mycket tråkigheter i familjen/släkten men oxå mycket roligt som har tagit av min tid.

Under 2010 fanns inte riktigt lusten och orken att hålla hundarna på tävlingsnivå inom lydnaden. Vi tränade på med apportering, uppletande, viltspår och lydnad och så fort jaktsäsongen kom igång var Gilja och jag ute med jaktlaget. Jag känner mer och mer att det är jakt och annat "skogsarbete" jag brinner för. Kommer alltid älska lydnad men jag har hållt på med det i ca 7år och nu börjar jag inse att mina hundar faktiskt är duktiga jakthundar oxå!!!

Så nästa tik som kommer in i flocken blir deffinitivt tränad för jakt och jaktprov från början. Med givetvis stor fokus på lydnad och följsamhet så vi kommer helt klart att tävla i lydnad oxå. Viltspåret är självklart liksom den "vanliga" apporteringsträningen. Utställningar e oxå väldigt kul så där slipper ni mig inte heller ;-)

Förhoppningarna gällande avel i kenneln ligger nu till att någon fattar tycke för Mire och jag får en valp efter honom. Annars får jag börja se mig om efter helt nytt blod, har mina ögon åt ett visst håll redan... =D Har även lite tankar på att låna in en tik men det blir en del funderande för att lösa allt i så fall. Tyvärr tappade Tollarsverige en lovande hane i och med att Ravine fick A/D på höfterna... Såg verkligen fram emot att få använda honom =(

Så... GOTT NYTT ÅR, God Fortsättning och allt det där önskar jag er alla!!!

*** Uppdaterat blev följande: "Våra vänner" sidan, Ravines sida, Hallons sida, första sidan, rensat nyheter o resultat sidorna, redigerat lite i texterna på hundarnas sidor, bytt bilder på alla hundarna på "mina hundar" sidan... hmmm... kan vara nått mer jag glömt ;-)